Schoolteam

 'DE SCHAKEL NAAR JOUW TOEKOMST'

                                             SBS De Schakel

                                                                             Molenberg 9, Baasrode 9200
                                                                             deschakel@sbsdendermonde.be - 052/34.59.11

juf Linsey

Hallo iedereen,

Ik ben juf Linsey en ik geef rooms-katholieke godsdienst aan het vijfde en zesde leerjaar.

Als leerkracht van dit vak wil ik u graag een woordje uitleg geven over de inhoud van mijn lessen en het doel van het vak rooms-katholieke godsdienst.

In mijn lessen wil ik de kinderen helpen om te groeien als mens en te bouwen aan een eigen identiteit. De kinderen maken in de lessen kennis met wat christenen geloven maar kunnen in alle vrijheid en openheid groeien naar een eigen en verantwoorde beslissing inzake geloven en leven.

Godsdienstlessen zijn een dynamisch gebeuren waarbij steeds vertrokken wordt vanuit de leefwereld van de kinderen. Communicatie en dialoog staan steeds centraal en er worden verschillende werkvormen gebruikt om de betrokkenheid van de kinderen te verhogen.

Belangrijke momenten van het kerkelijk jaar zoals: Allerheiligen, advent en Kerstmis, veertigdagentijd en Pasen, meimaand Mariamaand, … komen uiteraard ook aan bod.

Natuurlijk wordt er ook in elk thema aandacht besteed aan Jezusverhalen en hun symbolische betekenis.

Hiernaast is er ook plaats voor levensbeschouwelijke projecten samen met de kinderen en leerkrachten van de andere levensbeschouwingen bij ons op school.

Groetjes,

Linsey