2de kleuterklas

De schakel naar jouw toekomst...

                                             GBS De Schakel

                                                                             Molenberg 9, Baasrode 9200
                                                                             gemeenteschool.baasrode@dendermonde.be - 052/34.59.11

Samen naar het bos :)

Vandaag gingen we op uitstap naar het bospark in Lokeren. Daar speelden we samen met de 3de kleuterklas, 1ste en 2de leerjaar een bosspel met opdrachten. Daarna konden we spelen in de grote speeltuin :) Ook hebben we heel wat dieren gezien in het bos! Kortom een zeer geslaagde uitstap! Geniet van de foto's :)

Herfst in de 2de kleuterklas!

Herfst vol kleuren: We sorteren herfstvruchten, schilderen een herfstboom. We lezen elkaar boeken voor, met de parachute maken we wind. De verteltas mag mee naar huis en ook in de klas spelen we met de spelletjes uit de verteltas. Wat was dit een superleuk thema! Nu nog op stap naar het bos :)

 

Veilig bewegen in het verkeer.

We bewegen veilig in het verkeer. Tijdens de verkeerswandeling bekijken we de verkeersborden, het zebrapad. In de klas bouwen we een stad met straten met de blokken. We knippen een zebrapad uit. We oefenen onze schrijfmotoriek. We rijden met de auto's over elkaar. Bekijk onze foto's maar :)

Njammie, fruit!

Mmmm, lekker fruit! Fruit is gezond!

Welkom in de 2de kleuterklas!

De 2de kleuterklas vliegt het nieuwe schooljaar in! Samen met juf Freya gaan we heel wat nieuws leren en beleven! We vinden het al TOP in de dinoklas :)